Sunday, January 1

Year passed, Year come

Salam

Last year, tak sempat nak post apa-apa , malam tadi internet tersangat yang sesak, bila buka fb pagi ni, 39 notifications, ya Allah, ape benda ntah banyak sangat berlaku dekat fb malam tadi.

Yelah di samping cerita Amir yang dah selamat kahwin dengan Siraj, of course la juga cerita tahun baru, belambak-lambak post happy new year dekat home saya. 

Perasaan masuk tahun baru? Hmm, buat masa sekarang saya tengah taip post ni,, saya terasa sedikit tiada perasaan yang teroverload untuk masuk tahun baru ini, entah kenapa. Semua orang seronok2 masuk tahun baru, bagi saya perasaan sama sahaja. Ok, ade la kan yang cakap ape ke poyo sangat saya ni? Tapi, memang saya nak rasa macam tu. Tapi tak tahu la kalau 2 minit lepas saya tekan publish post ni tiba-tiba terasa nak terlompat2 seronok masuk tahun baru, yang tu tak tahula kan...

Tapi, apepun kita semua nak happy kan, so, dah2, *perbetul kedudukan*

Selamat Masuk Ke Tahun 2012 semorang !^,~

Ape yang saya nak ingat masa tahun 2011?

Hm, yang penting2 saya ingat nak simpan sendiri sahaja. Lagipun, itu baru betul bukti kita ingat sungguh2, bagi saya lah~ kalau saya taip nanti, saya lupa pastu saya cari balik dekat sini, taknak2, itu tak buktikan saya sentiasa akan ingat detik2 tersebut, sebab saya tahu saya ada simpan, jadi saya berani nak lupakan...taknak2 macam tu okay aina.

Cuma satu ja saya nak bubuh dekat sini tarikhnya, sebab pada tarikh ini, berlaku sesuatu yang amat penting dalam hidup saya. Macam pernah saya tulis dekat fb, 

Peraturan Allah tentang persoalan-persoalan hidup itu indah sekali ^^

dan saya amat mengharapkan yang terbaik..insyaAllah.. 
jom kita doa2 sama okay untuk yang terbaik buat diri kita.



dan tarikh berlaku peristiwa itu :

❤ 26.12.2011 



Oh, tahun ini juga umur saya meningkat lagi.

Ke umur yang orang kata peralihan alam umur. Hmm...


Semoga Tahun ini ada kebaikannya untuk kita kutip2 buat bekalan untuk kehidupan yang kekal abadi di sana nanti :)


.Amin.

4 comments:

izaRamos said...

selamat tahun baru! :)

Aina Mardhiya (eyna) said...

selamat masuk ke tahun 2012 iza! :)

mlletqa said...

salam tahun baru! cepat2 masuk gombakkkk..

Aina Mardhiya (eyna) said...

selamat masuk tahun baru tqa...erm, kenape nak kene cepat pegi gombak ni? saye kuantan ni..musykil2...hehe